!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

0 Ο σκύλος του Άλεξ Φέργκιουσον...

0 Τέλος στις ταυρομαχίες




Οι σπουδαιότεροι ταυρομάχοι της Ισπανίας και περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στην αρένα του αρένα Monumental, στη Βαρκελώνη, για τις τελευταίες ταυρομαχίες στην Καταλονία μετά την απαγόρευση τους δια νόμου από την περιφερειακή κυβέρνηση.






Ταυρομαχίες τέλος στην Καταλονία! Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.

0 «Τί να σου κάνει μια κρίση; Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα».




Μια ιδέα βόμβα’, επιγράφει το 16σέλιδο ρεπορτάζ του το περιοδικό Der Spiegel. Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ αναδρομή στην ιστορία του ευρώ και την σχέσης της Ελλάδας με αυτό. Δώδεκα δημοσιογράφοι υπογράφουν το μακροσκελές ρεπορτάζ για το οποίο έκαναν έρευνες στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο, την Αθήνα, το Βερολίνο και αλλού.





Το άρθρο ξεκινάει με την επίσκεψη του Χορστ Ράινμπαχ, του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ο οποίος κατά τη διαδρομή προς το υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνεται πως έχει προσγειωθεί σε ‘μια χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης’.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

0 Κι όμως, υπάρχει ένα ον που νικά τον θάνατο!


Perierga.gr - Κι όμως, υπάρχει ένα ον που νικά τον θάνατο!Η Τurritopsis nutricula, είναι ένα είδος υδρόζωου, μία μέδουσα, το οποίο, όταν φτάσει στο ώριμο ενήλικο στάδιο, γυρίζει και πάλι στο πρώιμο στάδιο, σε αυτό του πολύποδα, αρχίζοντας και πάλι από το «σημείο 0» τη ζωή της.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως η εν λόγω μέδουσα αποτελεί το μόνο γνωστό είδος ζωής, το οποίο μπορεί συνεχώς να γυρίζει τον χρόνο από την αρχή! Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει «νικήσει» τον θάνατο, αφού οι αιτίες θανάτου του δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου τα «γηρατειά»!
Οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακαλύψουν το μυστικό της, προσδιορίζοντας ότι το ον αυτό υπόκειται στη διαδικασία της «συνεχούς επαναδιαφοροποίησης».
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτή η διαδικασία, κάτι που ενδέχεται να δώσει τον κινητήριο μοχλό στην επιστήμη, προκειμένου να βρεθεί το ελιξίριο ζωής και για τον άνθρωπο!
πηγή: zougla.gr

0 Μέχρι το 2020, στην Ευρώπη θα τρώμε έντομα!

Κινούμενη στα χνάρια του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την εντομοφαγία με ερευνητικά κονδύλια ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Perierga.gr - Μέχρι το 2020, στην Ευρώπη θα τρώμε έντομαΜυρμήγκια τηγανητά, σκορπιό-σουπες, ακριδο-σαλάτες και τριζονο-μακαρονάδες. Σιχαμερά και αδιανόητα για έναν Ευρωπαίο, όλα τα παραπάνω πιάτα γίνεται προσπάθεια να εισαχθούν στη διατροφή της Γηραιάς Ηπείρου ως εναλλακτικά του κρέατος.

0 Κινέζικη μπάντα "εκτελεί" το σήκω χόρεψε κουκλί μου!


Perierga.gr - Κινέζικη μπάντα ...εκτελεί το σήκω χόρεψε κουκλί μουΚαι ποιος δεν έχει χορέψει ή δεν έχει σιγοτραγουδήσει την αξέχαστη επιτυχία του Στέλιου Καζατζίδη, «Σήκω χόρεψε κουκλί μου». Περιμένατε όμως το συγκεκριμένο τραγούδι να έχει γίνει hit στην …Κίνα;
Τα λόγια πολλές φορές είναι περιττά, αν δείτε και κυρίως αν ακούσετε το βίντεο θα καταλάβετε γιατί αυτό το τραγούδι δημιουργήθηκε από… Έλληνα καλλιτέχνη!
Η Κινέζα τραγουδίστρια αλλά και οι μουσικοί της, έκαναν τα πάντα για να εκτελέσουν το τραγούδι και …το κατάφεραν!
Που να περίμενε ο Στέλιος Καζατζίδης όταν έγραψε το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» το 1958, ότι 53 χρόνια μετά θα γίνει διασκευή στα κινέζικα!
Σας αφήνουμε να το απολαύσετε, αλλά όσο κι αν προσπαθήσετε δεν νομίζω να καταφέρετε να έρθετε στο …τσακίρ κέφι!!!
www.star.gr

0 Πέθανε ο πιγκουίνος Happy Feet;

Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είχε βρεθεί στην παραλία Πέκα Πέκα της Νέας Ζηλανδίας, 3.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ανταρκτική, και όλος ο πλανήτης είχε βαλθεί να τον σώσει.
Είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Ουέλινγκτον, υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, ανέρρωσε και πριν από 9 ημέρες, το ερευνητικό σκάφος «Tangaroa» τον άφησε κοντά στο νησί Κάμπελ, 700 χιλιόμετρα νότια της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας, με την ευχή και την ελπίδα να επιστρέψει στην Ανταρκτική.
Perierga.gr - Πέθανε ο πιγκουίνος Happy Feet;
Πάνω στα φτερά του ενσωμάτωσαν έναν αναμεταδότη GPS, ώστε να παρακολουθούν την πορεία του.
Όμως, την περασμένη Παρασκευή ο αναμεταδότης σίγησε. Και σύμφωνα με τους επιστήμονες μάλλον έπεσε στα σαγόνια  κάποιου καρχαρία ή φάλαινας δολοφόνου.
Όλοι ελπίζουν να μην έχει συμβεί αυτό αλλά να ξεκόλλησε ο αναμεταδότης και περιμένουν ένα σήμα….

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

0 Το MacBook Air χρησιμοποιείται από φυλή στον Αμαζόνιο

Ο άνδρας που βλέπετε στη φωτογραφία είναι αρχηγός της φυλής Suri στη Βραζιλία, ο οποίος διαθέτει ένα MacBook Air 11″ με το οποίο κάνει χρήση τεχνολογίας για την προστασία του δάσους του Αμαζονίου







Ο Chief Almir εδώ και χρόνια συνεργάζεται με την Google σε μια προσπάθεια χρησιμοποίησης του YouTube, Google Earth και smartphones για την μάχη κατά της παράνομης υλοτομίας στα δάση του Αμαζονίου.

0 Ξέρετε γιατί τα περισσότερα φερμουάρ γράφουν ΥΚΚ;

Κάτι που μπορεί να μην έχετε προσέξει, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κατακτήσει, κυριολεκτικά, τον κόσμο.

Τα περισσότερα φερμουάρ φέρουν χτυπημένα τα γράμματα YKK πάνω τους. Αυτό συμβαίνει γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των φερμουάρ κατασκευάζονται από την εταιρία YKK co. η οποία ιδρύθηκε στο Τόκιο το 1935 και ονομαζόταν αρχικά Yoshida Kogyo Kabushililaisha. Η εταιρία σήμερα διαθέτει περισσότερες από 80 θυγατρικές και παραπάνω από 200 εργοστάσια σε πάνω από 60 χώρες στον κόσμο.

Πολλοί προσπάθησαν να τα αντιγράψουν, κανένας όμως δεν το κατάφερε. Για αυτό και αν κάποιος εισαγωγέας παραγγείλει π.χ. ρούχα από την Ασία, του λένε ότι κάνει Χ ευρώ και αν θέλει ΥΚΚ φερμουάρ 1 ευρώ επιπλέον.
Από το queen και τις kaltses.

0 Για όσους έχουν γερό στομάχι 15 φωτογραφίες που θα σας σοκάρουν!

Όπως φαίνεται όλη η τρέλα του κόσμου έχει μαζευτεί σε αυτό το πλάσμα που ονομάζεται άνθρωπος.
Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες που αποδεικνύουν το πόσο ακραίοι μπορούμε να γίνουμε για κάποια πιστεύω μας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω το “don’t do this at home” και τον λόγο τον καταλαβαίνετε και μόνοι σας! Για να γνωρίζετε, όσα θα δείτε παρακάτω γίνονται…
σε ένα κινέζικο φεστιβάλ κάθε χρόνο και οι συμμετέχοντες πιστεύουν πως τρυπώντας το πρόσωπό τους με αυτόν τον τρόπο θα έχουν καλύτερη τύχη στο μέλλον.


0 Οι πιο αποτυχημένες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί ποτέ στο Facebook !

0 Τα πιο ακραία έπιπλα με ανθρώπινες μορφές!


Η ανθρώπινη φαντασία είναι σίγουρα αστείρευτη! Ο ανθρώπινος νους μπορεί να εμπνευστεί απο το οτιδήποτε και να μεγαλουργήσει ακόμα και σε πράγματα που διακοσμούν τον χώρο του σπιτιού μας! Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών που δημιούργησαν τα παρακάτω έπιπλα σπιτιού είναι το ανθρώπινο σώμα, τόσο το ανδρικό, όσο και το γυναικείο.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

0 Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι όπως όπως αποτυπώνονται στην ετήσια μελέτη της εταιρείας συμβούλων για την αγορά ακινήτων Cushman & Wakefield. Σύμφωνα με την εταιρεία, παρά την οικονομική κρίση, οι τιμές των εμπορικών ακινήτων σε δημοφιλέις δρόμους αυξήθηκαν οι παρέμεινας σταθερές στο 81% των περιπτώσεων. Οι τιμές στην παρακάτω λίστα αναφέρονται σε ενοίκιο για επαγγελματική στέγη ανά τετραγωνικό και ανά έτος.
10. Kaufingerstrasse, Μόναχο, $5737
Perierga.gr - Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο
9. Myeongdong, Σεούλ, $7050

0 Στη φυλακή γιατί δάγκωσε πύθωνα!


Perierga.gr - Στη φυλακή γιατί δάγκωσε πύθωνα!Σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, ένας πύθωνας μήκους ενός μέτρου, χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως μετά από διπλό δάγκωμα που δέχτηκε από άνθρωπο!
Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι, όταν μετά από κλήση για υπόθεση επίθεσης βρήκαν τον 54χρονο David Senk μεθυσμένο και ξαπλωμένο στο έδαφος και ένα γείτονα να τον κατηγορεί για την επίθεση στον πύθωνα.
Ο κ. Senk δήλωσε ότι δεν θυμάται το περιστατικό και ότι έχει προβλήματα με το αλκοόλ. “Αν βρείτε τον ιδιοκτήτη να του πείτε ότι λυπάμαι πολύ και ότι θα πληρώσω τα έξοδα νοσηλείας” πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 10.000 δολλαρίων για κακοποίηση ζώου.
Το θηλυκό φίδι, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο το δάγκωμα του 54χρονου θα μπορούσε να αποδειχτεί φονικό, αφού προκάλεσε εκτεταμένα τραύματα.
Λέγεται πως είναι είδηση όταν άνθρωπος δαγκώσει σκύλο, για φίδι μάλλον δεν προέβλεψε όυτε η λαϊκή σοφία…
www.perierga.gr

0 Ο τυφώνας Irene από το διάστημα!

Ο τυφώνας Irene άφησε στο πέρασμά του τεράστιες καταστροφές. Οι εικόνες από το διάστημα είναι εντυπωσιακές και μας βοηθούν να καταλάβουμε το μέγεθος και τη δύναμη του φυσικού αυτού φαινομένου.
Μια τεράστια δίνη, φαίνεται έτοιμη να καταπιεί ολόκληρες περιοχές!
Perierga.gr - Ο τυφώνας Irene από το διάστημα!