!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

0 Πέθανε το 16χρονο κορίτσι - ιδιοφυΐα της Microsoft

Πέθανε το 16χρονο κορίτσι - ιδιοφυΐα της Microsoft
Η 16χρονη Arfa Karim Randhawa από το Πακιστάν ήταν η μικρότερη εργαζόμενη της Microsoft και όλοι έλεγαν ότι πρόκειται για μια ιδιοφυΐα.
Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου μετά από ένα επιληπτικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς. Ο Bill Gates εξέφρασε τη βαθιά λύπη του και είχε προσφερθεί να πληρώσει για τη θεραπεία του κοριτσιού αλλά η 16χρονη μετά από μια επιπλοκή δεν τα κατάφερε ενώ νοσηλευόταν σε κώμα από τις 22 Δεκεμβρίου.
Το ταλέντο της Karim φάνηκε σε ηλικία 9 ετών όταν έγινε η πιο νέα επαγγελματίας, πτυχιούχος της Microsoft. Η 16χρονη έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο «Fatimah Jinnah» στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας, που δόθηκε από τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν το 2005. Τον Νοέμβριο του 2006, κλήθηκε από τη Microsoft να είναι μιλήσει σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στη Βαρκελώνη. Ήταν η μόνη από Πακιστάν ανάμεσα σε 5.000 προγραμματιστές.
Ο πατέρας της, Amjad Karim, ευχαρίστησε τον ιδρυτή της Microsoft για τις προσπάθειές του και είπε ότι η κόρη του ήταν μια σπίθα που «εισέπραξε την προσοχή και την αγάπη από τον καθένα στον πλανήτη». Η νεαρή κοπέλα έκανε περήφανη τη χώρα της αντιπροσωπεύοντας το Πακιστάν σε όλο τον κόσμο με την απίστευτη ικανότητα και δεξιοτεχνία της.
Ένα μόνιμο μνημείο θα ανεγερθεί προς τιμήν της στο Καράτσι σύμφωνα με το τοπικά Μ.Μ.Ε.
http://www.mediagate.gr/World-News/item/13831-Pethane-to-16hrono-koritsi-idiofy%CE%90a-tis-Microsoft 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου