!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

0 ΕΚΤΑΤΟ: Κρατούμενη Απέδρασε Από Τις Φυλακές Κορυδαλλού

Μια μπασκετμπολίστρια από τη Σερβία, η οποία είχε συλληφθεί ως μέλος της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» που έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, απέδρασε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με τη βοήθεια συνεργού της. Προηγουμένως, ο συνεργός της είχε χτυπήσει μια σωφρονιστικό υπάλληλο, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Το μέλος της συμμορίας που απέδρασε ήταν υπόδικη για κλοπές και ληστείες και εργαζόταν εντός του σωφρονιστικού καταστήματος ως ελαιοχρωματίστρια.

Σύμφωνα με τις αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων των φυλακών, στις 6 το απόγευμα η κρατούμενη, με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε μια σωφρονιστική υπάλληλο να ανοίξει την πόρτα των φυλακών, παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο Κανονισμός του Καταστήματος.

Οταν άνοιξε την πόρτα, η φύλακας δέχθηκε επίθεση από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο τη χτύπησε και κατόπιν απελευθέρωσε την κρατούμενη. Οι δυο τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πώς ο συνεργός της κατάφερε να μπει στο εσωτερικό των φυλακών έχοντας όπλο στην κατοχή του.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, η σωφρονιστική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Παράλληλα, ο υπουργός διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ έρευνα διεξάγει και η Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου