!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

0 Η 5χρονη Ella δε μπορεί να φάει!



ellaΤο να ταιριάξει ένα παιδί στο σχολικό του περιβάλλον είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα πεντάχρονο!

Όμως η Ella Campbell πρέπει να προσπαθήσει λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά!

Η γενναία μικρούλα παίρνει κάθε μέρα μαζί της μια τσαντούλα με το φαγητό της στο σχολείο, παρόλο που δε μπορεί να φάει γιατί πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, που την κάνει να υποφέρει από τρομακτικούς πόνους κάθε φορά που τρώει κάτι.

ella

Η Ella δε μπορεί να φάει μαζί με τα υπόλοιπα παιδάκια του σχολείου της και προκειμένου να μην αισθάνεται ότι διαφέρει, οι γονείς της φροντίζουν να της έχουν πάντα έτοιμη την τσαντούλα της με το κολατσιό της.

«Η ώρα του φαγητού στο σχολείο της προκαλεί μεγάλο στρες. Αισθάνεται ότι πρέπει να φάει όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά της είναι οδυνηρό. Θέλει πολύ να νιώθει ότι είναι όπως τα άλλα παιδιά» λέει η μητέρα της, Karen Campbell, 31 ετών.
ella

Η μικρούλα πάσχει από ηωσινοφιλική γαστρεντερίτιδα (eosinophilic gastrointestinal disease), η οποία προκαλείται όταν τα ηωσινόφιλα, ένα τύπος λευκών αιμοσφαιρίων, απαντώνται σε υψηλά ποσοστά σε διάφορα μέρη του σώματος.

Όταν το σώμα της Ella συναντά αλλεργιογόνες ουσίες τα ηωσινόφιλα πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αντί να «πολεμούν» τις βλαβερές ουσίες κάνουν το αντίθετο, προκαλώντας φλεγμονές και βλάβες στους ιστούς.

Η διάγνωση στη μικρούλα έγινε πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 2 ετών στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital.
Οι γιατροί της χορηγούν και ανοσοκατασταλτικά –ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες- τα οποία καθιστούν τον οργανισμό της ευαίσθητο σε λοιμώξεις.
ella                                                                                                                                                                                                                                       www.tuned.gr                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου