!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

0 Παραδίνεται ο Μάκης Ψωμίαδης – Παραιτείται ο Μαρινάκης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση με τα στημένα είναι αποφασισμένος να παραδοθεί μόνος του την Δευτέρα. Την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Χρήστος Μυλωνόπουλος. Επίσης τόνισε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης επιμένει ότι ο γιός του Σταύρος δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “sport-fm.gr” ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού την Τρίτη.
Από διαρροές του Ολυμπιακού, η πρόθεση αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει να κάνει με τίποτα με τις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες και που κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με τις ανακοινώσεις από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν στους Πειραιώτες, ο κ. Μαρινάκης είχε ενημερώσει τους ανθρώπους της Λίγκας για τις προθέσεις του εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όμως ο κ. Μαρινάκης δικαιωματικά θα μπορούσε να καθίσει στον προεδρικό θώκο της Λίγκας για ένα ακόμη χρόνο.

Ο κ. Μαρινάκης φαίνεται πως θεωρεί ότι έκλεισε ο “κύκλος” του στην προεδρία της Λίγκας και δεν θορυβείται από την πρόταση μομφής που πρόκειται να καταθέσουν αρκετές ΠΑΕ. Μάλιστα, στους “ερυθρολεύκους” διατυμπανίζουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα, το οποίος έχει σκοπό καθαρά τις εντυπώσεις, κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος κατά την παρουσίαση του Φέισα.

Νέες αποκαλύψεις φωτιά: Στο “φως” διάλογος Ψωμιάδη - Πατέρα

Αθλητικές ιστοσελίδες φέρνουν στο φως διαλόγους από τηλεφωνική συνομιλία του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα με τον κατηγορούμενο- καταζητούμενο Μάκη Ψωμιάδη.
Σύμφωνα με το Olympiakos24.gr (από εκεί έχουν αναπαραγάγει και άλλες ιστοσελίδες την είδηση), οι δυο άντρες σχολιάζουν την υπόθεση “casetagate” αναφερόμενοι σε Μαρινάκη, Πιλάβιο, Μπέο και Κούγια. (Με Α ο Μάκης Ψωμιάδης και με Β ο Νικόλας Πατέρας).
Πρώτη συνομιλία:
Α: Η άλλη κασέτα παίζει να βγει;
Β: Η άλλη κασέτα καίει τον Μαρινάκη, οπότε...
Α: Στα α.... μας! Ας τον κάψει!
Β: Εντάξει μωρέ τώρα. Το θέμα είναι και το άλλο, ρε συ Μάκη, η άλλη κασέτα τελειώνει κι ο Σοφοκλής μετά δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε τίποτα εσένα.
Α: Να τελειώσει! Ένα ελεεινό υποκείμενο είναι!
Β: Το θέμα είναι να σε βοηθήσει.
Α: Τι να βοηθήσει μωρέ; Αυτός είναι εκεί πέρα ψυχή τε και σώματι με τον Μπέο να πούμε!
Β: Να σου πω και κάτι άλλο, χθες ο Μπέος έβγαινε, λοιπόν και επιτέθηκε στον Πιλάβιο, τον έχει ''κλάσει'' ο Πιλάβιος.
Α: Τι είπε;
Β: Έλεγε ότι από την ώρα που πλέκει το εγκώμιο του Πιλάβιου ο Κούγιας... γιατί κι ο Κούγιας είπε στον Θωμαΐδη: "Αφήστε τον Πιλάβιο να κάνει μια κάθαρση, έδιωξε τον Κιλκιτσιώτη και προσπαθεί". Και βγαίνει ο Μπέος και λέει: "Καταλαβαίνετε για να μιλάει για τον Πιλάβιο έτσι ο Κούγιας, τι είναι ο Πιλάβιος". Άκου μαλ...! Αχάριστος εντελώς έτσι;
Α: Ναι, ναι. Τα έμαθε ο ψηλός αυτά;
Β: Του τα' πα το πρωί, με πήρε τηλέφωνο από το Παρίσι, μου λέει: "Μου είπαν χθες ότι βγήκε ο Μπέος. Είναι αλήτης, είναι π.....!", του λέω: "Εσύ να τα βλέπεις. Όταν σου λέει τόσο καιρό ο Ψωμιάδης να φυλάς τον κώλο σου, δεν ακούς".
Α: Αύριο τι ώρα έρχεται;
Β: Δεν ξέρω, θα μάθω το βράδυ και θα σου πω. Άντε τα λέμε μετά.
Δεύτερη συνομιλία
Α: Έλα γίγαντα μου! Τι έγινε; Τους γ.......;
Β: Ε, κοίτα με ρώτησε ο άνθρωπος, του λέω: "Αυτές είναι οι πληροφορίες που' χω". Μου λέει: "Για το θέμα του Ισραήλ τι είναι η γνώμη σου;", λέω: "Εκεί δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί ο Δαλούκας δεν έχει καταθέσει". Στο άλλο τον έχει ο Δαλούκας τον Μπέο ότι: "Με πήρε, με απειλούσε, μου' κανε, μου 'δειξε". Έφυγε η κοπέλα, μου λέει ο Κώστας ο εισαγγελέας: "Ποια είναι η γνώμη σου;", του λέω: "Ποια είναι η γνώμη μου; Δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται;", μου λέει: "Έχω καταλάβει".
Α: Το θέμα είναι τι θα κάνεις.
Β: Αυτός εννοείς, εγώ τι είμαι; Εισαγγελέας είμαι εγώ;
Α: Ναι. Τι θα κάνεις αγόρι μου.
Β: Αυτός ή εγώ;
Α: Αυτός. "Τι θα κάνεις εσύ;", πες του να πούμε.
Β: Α, αυτός θα προχωρήσει. Από εκεί και πέρα φαντάζομαι ο Μπέος θα λέει: "Δεν είμαι εγώ. Δεν κάνω εγώ", ξέρω γω.
Α: Του 'πες θα ζητήσει εξαίρεση σου και τέτοια;
Β: Ναι, του το 'πα. Και μου λέει: "Με ποια δικαιολογία", λέω: "Έμαθα από έναν φίλο θα ζητήσει την εξαίρεση σου, γιατί ο Δαλούκας...", μου λέει: "Άμα βγαίνει ο κάθε μάρτυρας και λέει ότι θέλει στις τηλεοράσεις, δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να τον σταματήσω". Τον Μαρινάκη τον κάλυψα, μου λέει: "Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μαρινάκη;", του λέω: "Ότι τον έχουνε δουλέψει πάρα πολύ". Μου λέει: "Και τότε ο Μπέος γιατί είπε να παίξουνε τον Άρη;", λέω: "Ξέρω 'γω, μπορεί για το στοίχημα. Για τον Μαρινάκη πάντως, πιστεύω εγώ ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά". Καλά δεν έκανα;
Α: Ε βέβαια.
Β: Αυτός βέβαια αν πήγαινε στον εισαγγελέα θα έλεγε τα αντίθετα, ότι: "Ο Πατέρας είναι από πίσω"... (γέλια)
Α: Θα τον καλέσουν κι αυτόν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον καλέσουν. Ε, δεν θα πάει;
Β: Μπορεί, δεν ξέρω. Ότι θα πάει, θα πάει. Ο ψηλός είναι στο Παρίσι, με πήρε το πρωί, μου είπε: "Στην εκπομπή του Θωμαΐδη είπαν ότι εγώ είμαι σε άλλη κασέτα", του λέω: "Σοφοκλή εγώ δεν ξέρω σε ποιες κασέτες είσαι"... (γέλια)... Μου λέει: "Δηλαδή", του λέω: "Ε, μην ανησυχείς πάντως!"... (γέλια). Αύριο με το που θα έρθει θα πας να του κάνεις ντου εσύ.
Α: Στο σπίτι διεύθυνση μπορείς να μου πεις ποια είναι;
Β: Περίμενε να τη βρω.
Α: Γενικά τι βλέπεις τώρα; Θα αργήσει αυτό το έργο να γίνει;
Β: Κοίταξε, αυτός είναι χεσμένος, ο Μπέος. Με πήρε ένας γνωστός του χθες και μου είπε ότι είναι χεσμένος. Και στην τηλεόραση χθες που βγήκε όλο μ..... έλεγε πάλι.
Εισ. Εφετών “ξεσκονίζει” λίστα 968 εμβασμάτων με 87 τρανταχτά ονόματα
Το... πάρτι των αποκαλύψεων για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως μόλις άρχισε, αφού όλα δείχνουν πως έρχονται νέες τρανταχτές κατηγορίες σε δεκάδες ακόμη άτομα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “SPORTDAY”, έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ έχει αποφέρει καρπούς. Σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα -όπως αναφέρουν πηγές- με ονόματα προέδρων, ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ, από τη νέα λίστα που έχει δημιουργηθεί.
Η έρευνα αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό και τα παρελκόμενά του, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League. Κάποια στοιχεία για την υπόθεση έχει και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται, λόγω του καλοκαιριού, να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελική αρχή χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως χρήσιμα.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους από την ανάλυση των στοιχείων και κυρίως αυτών που συνέλεξε ο υπερκοριός διαπιστώνεται ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν στην Ασία όταν πλέον μπήκε “φρένο” στην αποστολή κεφαλαίων μέσω τραπέζης, χρησιμοποίησαν “εκπρόσωπο” τους στις Ασιατικές χώρες ο οποίος διακινούσε τα χρήματα με διάφορους τρόπους. Μέχρι και με... βαλίτσα.
Να θυμίσουμε πως για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία και το “στήσιμο” αγώνων, ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές. Μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

565 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς εμπλεκόμενου παράγοντα και ποδοσφαιριστή!
Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, οι “ερυθρόλευκοι” δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, εκτός εάν αποδειχθεί εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δωροδοκία.
“Αν είναι αλήθεια ότι ο Μαρινάκης περιορίζεται μόνο στις δύο συνομιλίες με τον Μπέο, δεν θα έχει πρόβλημα. Αν υπάρχει συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει πρόβλημα για τον Ολυμπιακό επειδή είναι προσωποπαγές αδίκημα. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει θέμα δωροδοκίας, αν προκύψει υπάρχει θέμα υποβιβασμού.
Το ματς με τον Καλόπουλο (σ.σ. το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη) ήταν καραστημένο, ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή του Μαρινάκη σε δωροδοκία”, τόνισε ο κ. Κούγιας
5 εκατ. ευρώ σε 18χρονο γιο παράγοντα
Περίπου 100 πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ενώ σύμφωνα με τη Real News 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών. Παράλληλα, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ.
Η υπόθεση που ξεκίνησε από τον κίτρινο φάκελο της Uefa, απειλεί να τινάξει στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δράση του κυκλώματος ξεκινά από την προηγούμενη δεκαετία και έχει κάνει “τζίρο” πολλών δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Real News, όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν πολύ υψηλές καταθέσεις θα κληθούν στα γραφεία του ΣΔΟΕ να δώσουν εξηγήσεις.
Το μενού τα περιλάμβανε όλα. Ξέπλυμα χρήματος, στοίχημα μέσω ύποπτων μεθόδων, στήσιμο αγώνων, λάδωμα παραγόντων και διαιτητών κ.α.
Ξέπλεναν χρήματα μέσω Κύπρου!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” της Κύπρου, το “συνδικάτο” του παράνομου στοιχήματος που ξηλώνεται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, μετέφερε μεγάλο μέρος των χρημάτων του στην Κύπρο.
Στο δημοσίευμα το οποίο έχει σαν τίτλο “Ξέπλεναν στην Κύπρο τα κέρδη από το στοίχημα”, γίνεται επίκληση πληροφοριών από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι πολλά από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος, που έφθαναν και το ένα εκ. ευρώ την εβδομάδα από ένα μόνο στημένο παιχνίδι, διοχετεύονταν στην Κύπρο, όπου το κύκλωμα είχε συγκεκριμένο... διαχειριστή.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα χρήματα μεταφέρονταν σε μετρητά στην Κύπρο σε βαλίτσες , τις οποίες “... διακινούσαν άτομα υπεράνω υποψίας , για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που εντοπίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.
Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές, προστίθεται, έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυξάνονται τα “ύποπτα” παιχνίδια - Και το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στη λίστα
Δικηγόρος Γ. Τσακογιάννη: Ασύλληπτοι οι εγκέφαλοι!
Τη “βόμβα” ότι επικεφαλής του κυκλώματος που έστηνε αγώνες είναι άτομα που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα, έριξε ο δικηγόρος του Γιώργου Τσακογιάννη.
Ο Γιάννης Μαρκουλάκος υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία σχέση, ούτε είχε τη δυνατότητα να στήνει παιχνίδια, στηρίζοντας τα λεγόμενά του στο γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στα δελτία ΠΡΟ-ΠΟ η Ηλιούπολη.
Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα “Goal”:
-Ποια είναι η εμπλοκή του πελάτη σας σε αυτήν την υπόθεση;
“Η υπόθεση αυτή με τις εξηγήσεις που θα δώσουμε θα μπει στο πολύ μικρό πλαίσιο που της αρμόζει. Ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με τους στημένους αγώνες, ούτε είχε την ικανότητα να στήνει πρωταθλήματα και ούτε και την εξουσία να το κάνει. Άλλωστε από τα ονόματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση προκύπτει ότι, αν έχουν γίνει αυτά ή κάποια από αυτά ή κάποια από αυτά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις”.
-Ποιους εννοείτε; Είναι εξ αυτών που κατηγορούνται αυτοί που αναφέρεστε;
“Είναι εντός αυτών που κατηγορούνται και δεν έχουν συλληφθεί. Είναι ηχηρά ονόματα με ηχηρές θέσεις και δύναμη σε ποδοσφαιρικές ομάδες”.
-Υπάρχουν, πάντως, πολλές συνομιλίες στις οποίες ακούγεται ο πελάτης σας, φαντάζομαι ότι δεν αρνείται πως είναι η φωνή του σε αυτές;
“Όχι, δεν το αρνείται, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ποιο είναι το νόημα της κάθε συνομιλίας και όχι η συνομιλία η ίδια”.
-Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης σας είναι βαριές, γίνεται ακόμη λόγος και για το ότι είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Τί σας έχει πει για αυτό;
“Είναι υπερβολή να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση, για στήσιμο αγώνων και παράνομο στοίχημα όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα σαν την Ηλιούπολη, η οποία δεν έμπαινε ούτε στα δελτία του ΠΡΟ-ΠΟ. Νομίζω ότι είναι υπερβολικό και αυτό και αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε”.
“Μπλεγμένος” αστυνομικός σε διαθεσιμότητα!
Στην μεγάλη λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη υπάρχει και το όνομα του διαιτητή Ευάγγελου Κιοτζένη ο οποίος ως αστυνομικός τέθηκε πλέον σε διαθεσιμότητα!
Από μόνο του το γεγονός ότι ένας αστυνομικός είναι κατηγορούμενος εγείρει θέμα ηθικής τάξης. Έτσι ο αστυνομικός, Ευάγγελος Κιοτζένης, λόγω της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για συμμετοχή στην υπόθεση των στημένων αγώνων τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου υπηρετούσε.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου