!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

0 Παραστάσεις σε ταράτσες και αυλές!!!

Χώροι ξεχασμένοι, σχεδόν ανύπαρκτοι, χώροι δημόσιοι ή ιδιωτικοί, εντός ή εκτός της πόλης, χώροι με μια ξεχωριστή μυθολογία. Είναι οι πέντε ταράτσες και αυλές της Αθήνας που επιλέχτηκαν από νεανικούς θιάσους για να ανεβάσουν διαφορετικές παραστάσεις.
Παραστάσεις σε ταράτσες και αυλές



Χώροι ξεχασμένοι, σχεδόν ανύπαρκτοι, χώροι δημόσιοι ή ιδιωτικοί, εντός ή εκτός της πόλης, χώροι με μια ξεχωριστή μυθολογία. Είναι οι πέντε ταράτσες και αυλές της Αθήνας που επιλέχτηκαν από ισάριθμους νεανικούς θιάσους για να ανεβάσουν διαφορετικές αλληλοεπηρεαζόμενες παραστάσεις.

Η πρωτοβουλία είναι του project Πολεοδομές, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, που στόχο έχει να αναδείξει μια νέα τοπογραφία, μια νέα ματιά, σε ό,τι μας φαίνεται γνώριμο. Με τον τρόπο αυτό γράφεται και σκηνοθετείται ένα εναλλακτικό ντοκιμαντέρ της πόλης, εξού και ο γενικός τίτλος Πολεοδομές.

Πολεοδομία 1: Αυτοβιογραφία (Τόμας Μπέρνχαρντ)

Η Ομάδα Mag ανεβάζει μια παράσταση βασισμένη στην “Αυτοβιογραφία” του Τόμας Μπέρνχαρντ, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς συγγραφείς, σε έναν υπαίθριο χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών.

Info: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)

3-5 Ιουλίου (21.00 μμ)

Πολεοδομία 2: Μια εκδρομή

Η παράσταση της ομάδας Mkultra βασίζεται στο δεδομένο ότι η γεωγραφία της Αθήνας κάθε καλοκαίρι αλλάζει. Τα μπαλκόνια και οι ταράτσες παίρνουν ζωή και βλέπουμε να διαδραματίζονται σε αυτά μικρές σκηνές. Έτσι, το ιδιωτικό γίνεται δημόσιο και το δημόσιο ιδιωτικό. Η Ομάδα καλεί το κοινό σε μια απρόσμενη εκδρομή, επιχειρώντας να δημιουργήσει μια προσωρινή γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας, μια ενδιάμεση ζώνη. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ένα κτίριο από το οποίο όλοι έχουμε περάσει και έχουμε ζήσει κομμάτι από τη ζωή μας: ένα σχολείο.

Info: 9ο & 34 Γυμν & ΓΕΛ Αθηνών (Τρώων 2, Θησείο)

7-9 Ιουλίου (21:00 μμ)

Πολεοδομία 3: Πρώτος Στοχασμός: Περί όσων μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω

Το υλικό της παράστασης που ανεβάζει η ομάδα Nova Melancholia είναι εμπνευσμένο από τους «Στοχασμούς περί της πρώτης φιλοσοφίας» του Ντεκάρτ. Ένα έργο στο οποίο, όπως λένε οι ίδιοι, γίνεται ριζική αμφισβήτηση των πάντων και προτείνεται το Εγώ ως κριτής της πραγματικότητας. Η παράσταση θα δοθεί στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου -η οποία παραχωρήθηκε δωρεάν- με φόντο την Ακρόπολη, την απαρχή του ευρωπαϊκού πνεύματος, όπως λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

info: Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 32)

10-12 Ιουλίου (21:00 μμ)

Πολεοδομία 4: Η ταράτσα του αυτόχειρα

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 1976, η ποιήτρια Κοραλλία Θεοτοκά, σύζυγος του συγγραφέα Γιώργου Θεοτοκά, αυτοκτονεί πέφτοντας από την ταράτσα του σπιτιού της στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 90. Με αφορμή το πραγματικό αυτό γεγονός, «η Ταράτσα του αυτόχειρα» - που θα παρουσιαστεί στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου- μιλάει για την πράξη που θέτει σε κρίση τη ζωή και το νόημά της.

Η ομάδα Χάπι Εντ επιχειρεί να «ξεδιπλώσει αυτά τα λίγα που αξίζει να ειπωθούν λίγο πριν το οποιαδήποτε τέλος». Επικεφαλής η Γεωργία Μαυραγάνη, σκηνοθέτις της νεότερης γενιάς. Τον μονόλογο ερμηνεύει η Υβόννη Μαλτέζου.

Info: Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 32), 15-17 Ιουλίου (21.00 μμ.)

Πολεοδομία 5: Ταξίδι με τρένο

«Η Πολεοδομία 5: Ταξίδι με τρένο» εμπνέεται από το ίδιο το κτίριο στο οποίο παρουσιάζεται το Μέγαρο του ΟΣΕ. Στόχος είναι να αναπτυχθεί, σαν ένα ντοκιμαντέρ, ένα πορτρέτο του σιδηρόδρομου στη χώρα μας, την ιστορία, το μέλλον και τους ανθρώπους του.

Info: Μέγαρο ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), 18-20 Ιουλίου (21:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου