!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

0 «Αφήστε τα παιδιά μου να πεθάνουν»


siamaiaΈνας πατέρας από την Ινδία παρακαλάει να βρεθεί κάποιος να λυτρώσει τα 15χρονα σιαμαία κορίτσια του, είτε με το να χρηματοδοτήσει την πολυέξοδη και ιδιαίτερα σοβαρή επέμβαση διαχωρισμού, είτε με το να τους επιτραπεί να πεθάνουν μέσω ευθανασίας.
Η Saba και η Farah Shakeel είναι συνδεδεμένες στο κρανίο και υποφέρουν από αφόρητους πονοκεφάλους, πόνους στο σημείο σύνδεσης, ενώ ακόμα και η ομιλία τους επηρεάζεται όσο αυτές μεγαλώνουν. Μοιράζονται μία κεντρική αρτηρία στον εγκέφαλο, ενώ και οι δύο ζουν μέσω δύο νεφρών, τα οποία και τα δύο βρίσκονται στο σώμα της Farah.


Στο παρελθόν η περίπτωση των κοριτσιών είχε εξεταστεί από ειδικούς πάνω σε σιαμαία γιατρούς και μάλιστα όλα τα έξοδα είχε αναλάβει ο πρίγκιπας του Abu Dhabi. Πλέον όμως ο πατέρας, που είναι πωλητής τσαγιού, δεν δύναται να αντεπεξέλθει στις οικονομικά εξαντλητικές θεραπείες για τους πόνους.

Έχοντας να θρέψει συνολικά 8 άτομα και όσο η κατάστασή τους επιδεινώνεται, ο πατέρας έχει φθάσει σε αδιέξοδο βλέποντας τις δύο κόρες τους να υποφέρουν. Αν και στο παρελθόν ο πρίγκιπας είχε προθυμοποιηθεί να αναλάβει και τα έξοδα του χειρουργείου διαχωρισμού, ο πατέρας τους είχε αρνηθεί φοβούμενος κάποια επιπλοκή, μιας και θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι σοβαρά πολύωρα χειρουργεία. Επιπλέον εκείνη τη περίοδο η υγεία τους δεν ήταν τόσο επιβαρυμένη.
siamaia
siamaia
siamaiastaytuned,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου