!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

0 26 στα 26 ο Ολυμπιακος!

Η πρώτη ομάδα, από καταβολής ΕΣΑΚΕ, που τερματίζει αήττητη σε 26 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο της Α1 είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός.

Χωρίς τους Παπαλουκά και Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης, 83-44 στο Ιβανώφειο (κεκλεισμένων των θυρών) απέναντι στον ουραγό Ηρακλή που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέλαβαν την πρώτη θέση και εξασφάλισαν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, το οποίο ελπίζουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη φορά εν αντιθέσει με πέρυσι που το απώλεσαν από τον Παναθηναϊκό χάνοντας και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης με 17 πόντους, 14 πρόσθεσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και 11 ο Γιοτάμ Χαλπερίν.
Πέτροβιτς και Δέσπος πέτυχαν από 10 πόντους για τον Ηρακλή.


Τα δεκάλεπτα: 12-20, 21-51, 33-69, 44-83 Η πρώτη ομάδα, από καταβολής ΕΣΑΚΕ, που τερματίζει αήττητη σε 26 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο της Α1 είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός.

Χωρίς τους Παπαλουκά και Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης, 83-44 απέναντι στον ουραγό Ηρακλή που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2, στο Ιβανώφειο Για δεύτερη φορά στην ιστορία μία ομάδα καταφέρνει να παραμείνει αήττητη σε 26 αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από τη σεζόν 1985-86, όταν ο 'Αρης τερμάτισε αήττητος σε 26 αγωνιστικές και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας, αφού το σύστημα διεξαγωγής τότε δεν περιελάμβανε πλέι οφ.
Το αήττητο μέχρι το βάθρο έχει συμβεί πάντως και άλλες φορές, αλλά πάντα σε μικρότερο νούμερο αγωνιστικών στην κανονική περίοδο.

Με τρίποντο του Μάρκο Κέσελ, 4-5, προσπέρασε ο Ολυμπιακός στο Ιβανώφειο και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω.
Με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη «πύργο» από την πρώτη περίοδο και πολυφωνία στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» πυροβολούσαν, είτε από την περιφέρεια (Γκόρντον, είτε από τη ρακέτα (Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης) την ώρα που οι Δέσπος, Εϊτουταβίτσιους και Πέτροβιτς μοιράστηκαν τους πόντους, στο 12-20, της πρώτης περιόδου.
Τρίποντα από Τεόντοσιτς και Χαλπερίν, λύσεις και από τον Γκόρντιν και τους Γλυνιαδάκη, Έρτσεγκ αποτελεσματικούς στη ρακέτα, μετέτρεψαν σε προπόνηση το δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου για τον Ολυμπιακό.

Μόλις 9 πόντους πέτυχε ο «Γηραιός» στη 2η περίοδο, όσοι και οι παίκτες που είχε σήμερα στη διάθεσή του ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Κρις Χουγκάζ.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός πέτυχε 31 πόντους για να οικοδομήσει διαφορά 30 πόντων, 21-51, στην ανάπαυλα.
Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τον Κατσίβελη στην 3η περίοδο, με τον νεαρό να σημειώνει 4 πόντους.

Η ανωτερότητα των δύο ομάδων ήταν τεράστια... 13 θέσεις στον πίνακα της βαθμολογίας, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν αντίστροφα για την πρωτιά και μάλιστα με αήττητο 26/26, ρεκόρ στην ιστορία της Α1.
Η αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +36, 33-69 και όταν ήχησε η κόρνα της γραμματείας, το ταμπλό έδειχνε 44-83 και ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν πρώτος στην κανονική περίοδο της Α1.

Διαιτητές: Μπήτης, Παφίλης, Παγώνης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κρις Χουγκάζ): Πεταλωτής 4, Δεμερτζής 9 (1), Αγγελακόπουλος, Πέτροβιτς 10, Τραϊανός 4, Δέσπος 10, Ηλιάδης, Εϊτουταβίτσιους 7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Γκόρντον 7 (1), Μπουρούσης 7, Κέσελ 7 (1), Πελεκάνος 2, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν 11 (3), Γλυνιαδάκης 17, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3 (1), Κατσίβελης 4

www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου