!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

0 "Τύπωσε και φάε το πρόσωπό σου"...

Ένα νέο "πρόσωπο" έδωσε στα πασχαλινά σοκολατένια γλυκίσματα ο ερευνητής του MIT Ντέιβιντ Καρ και για την ακρίβεια... το δικό του. Δημιούργησε τον πρώτο 3D εκτυπωτή, ο οποίος μπορεί να "τυπώσει" ένα πρόσωπο σε σοκολάτα.

Τα νέα έρχονται από το Media Lab του ΜΙΤ, όπου ο κ. Καρ δημιούργησε το μηχάνημα "φάτε το πρόσωπό σας", έναν νέο εκτυπωτή που δημιουργεί τρισδιάστατα αντίγραφα με σοκολάτα.

"Το κομπιούτερ αντιγράφει το πρόσωπο μας και στη συνέχεια δίνει οδηγίες στον εκτυπωτή να το επανασυστήσει με το υλικό που του δίνουμε, δηλαδή τη σοκολάτα" αναφέρει ο δημιουργός. "Η χρήση της σοκολάτας είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ενεργοποιεί ακόμη μία αίσθηση πέρα από την αφή και την όραση στο 3D αντίγραφο", προσθέτει, εννοώντας τη γεύση.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι -όπως και οι ίδιοι διαπιστώνουν - το να τρώει κανείς αντίγραφο του προσώπου του, πχ. να τρώει κάποιος τα αφτιά του έστω και αν είναι σοκολατένια είναι μάλλον περίεργο.

Ο Καρ παραδέχεται ότι η δημιουργία του δεν θα γίνει ποτέ μάλλον εμπορική επιτυχία ωστόσο χαίρεται που "πέρασε" το μήνυμά του: ότι όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούμε να φτιάξουμε όλο και  περισσότερα πράγματα για την καθημερινή μας ζωή.

πηγη:
http://www.nooz.gr/science/tipose-kai-fae-to-prosopo-sou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου