!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

0 Ποτά''μπόμπες'' που σκοτώνουν....


http://www.newstoday.gr/sites/default/files/imagecache/article_multimedia/article/2011_04/stella.jpgΟι γονείς μιας 15χρονης κοπέλας δεν γνώριζαν τίποτα, όταν εκείνη έφυγε κρυφά από το σπίτι της για να πάει με την παρέα της να διασκεδάσει σε ένα μπαρ της περιοχής του Ρεθύμνου στη Κρήτη.

Δυστυχώς η μικρή Στέλλα, η μοναχοκόρη της οικογένειας, δεν ξαναγύρισε ποτέ, καθώς η εγκληματική ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη του μπαρ την οδήγησε στον θάνατο.


Ποτά-μπόμπες που σκοτώνουν παιδιά

Η διάγνωση έδειξε ότι το κορίτσι δηλητηριάστηκε από νοθευμένο αλκοόλ που της έδωσαν.

Δύο είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν. Πρώτον, πώς σέρβιραν μια 15χρονη,ανήλικη κοπέλα, αλκοόλ και δεύτερον με πόση ασυνειδησία «πείραξαν» σε τέτοιο βαθμό το αλκοόλ που της πούλησαν .

Ποιός είναι ο τρόπος νοθείας των ποτών και τι να προσέχετε…

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στο Newstoday ο χημικός και Διευθυντής Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», κ. Νίκος Κατσαρός, υπάρχουν τέσσερις τρόποι νοθείας. Ένας από αυτούς, όπως θα ακούσετε στην συνέντευξη, μπορεί να προκαλέσει στον καταναλωτή μόνιμες βλάβες, όπως τύφλωση! Εάν το ποτό μάλιστα έχει «πειραχτεί» σε μεγάλο βαθμό, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσει κανείς μεγάλη ποσότητα, τότε υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα λίγη ώρα μετά και στη συνέχεια να καταλήξει!

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αντιληφθεί κανείς εάν το ποτό που του σέρβιραν είναι νοθευμένο καθώς δεν υπάρχει καμία αλλαγή ούτε στην όψη, ούτε στην μυρωδιά αλλά ούτε και στη γεύση! Το μοναδικό που μπορεί να κάνει κανείς είναι να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στο Ουίσκι, τη Βότκα και την Τεκίλα 

Διαφορετικές επιδράσεις της αλκοόλης σε παρθένους οργανισμούς…

Οι έλεγχοι, ως προς την ηλικία των ατόμων που ζητούν αλκοολούχο ποτό, είναι μηδενικοί και αυτό γιατί οι περισσότεροι καταστηματάρχες αναζητούν το εύκολο και γρήγορο κέρδος, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν σε έναν παρθένο οργανισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, η κατανάλωση αλκοόλ έχει εντελώς διαφορετική επίδραση σε έναν έφηβο και παρθένο οργανισμό, απ’ ότι σε έναν ενήλικα, καθώς το συκώτι ενός παιδιού είναι ακόμη ανώριμο. Ακούστε επίσης τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει ένα νοθευμένο ποτό.

Η δήλωση του κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου στο Newstoday:

Το φρένο που θα έπρεπε να έχει σταματήσει εκατοντάδες καταστηματάρχες από το να σερβίρουν νοθευμένα ποτά και ανήλικους, θα έπρεπε να είχε μπει από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Το Γενικό Χημείο του Κράτους μας διαβεβαίωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους στο 100% και τα περιστατικά που εντόπισαν ήταν απλώς φθηνά ποτά που τα βάζουν σε μπουκάλια ακριβής μάρκας.

Ακούστε την δήλωση του κ. Γιώργου Σιαμαντά, Διευθυντή Αλκοόλης, Αλκοολούχων Ποτών, Οίνου και Ζύθου του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο Newstoday:

Παρόλα αυτά, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», έχει βρεθεί ακόμα και μεταλλικό χρώμα αυτοκινήτου. Ενίοτε κατασκευάζονται ποτά από καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών αναμεμειγμένο με καραμελόχρωμα, κάτι που όπως ακούσατε δεν έχει πέσει καν στην αντίληψη του Γενικού Χημείου του Κράτους!

Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η ανευθυνότητα όλων εκείνων που νοθεύουν τα ποτά προκαλεί από μικρά έως σοβαρά προβλήματα υγείας. Από έναν πονοκέφαλο, μέχρι κώμα και θάνατο. Μάλιστα εκείνη την ώρα, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας διαβεβαίωσαν οι ειδικοί, δεν μπορεί να το καταλάβει ο πελάτης και δεν νιώθει τίποτα. Την ώρα που θα βγει να πάρει, όμως το αυτοκίνητό του, εκεί γίνονται όλα, με αποτέλεσμα δεκάδες συμπολίτες μας να εμπλέκονται και σε τροχαία.


πηγή(www.newstoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου