!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

0 Μόνο ένας στους δέκα «φουλάρει» το αυτοκίνητο

Μόνο ένας στους δέκα «φουλάρει» το αυτοκίνητοΚάποιοι βάζουν ακόμη και 3 ευρώ

Μόλις το 10% των καταναλωτών φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει στα ύψη, όπως υποστήριξε σήμερα ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Ευάγγελος Κώτσος.

Όπως είπε, οι καταναλωτές περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων τους.

«Συνήθως ο μέσος όρος είναι γύρω στα 17-18 ευρώ. Είναι παρά πολλές οι περιπτώσεις καταναλωτών που περιορίζονται στο να βάλουν 3,4,5 ευρώ Είναι μια πραγματικότητα την βιώνουμε και εμείς και οι καταναλωτές. Το ποσοστό των καταναλωτών που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους δεν υπερβαίνει το 8-10%».

Όπως είπε ο κ. Κώτσος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία θα τους ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση της αγοράς καυσίμων και θα καταθέτει τις απόψεις της για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι τιμές να σταματήσουν να παίρνουν την ανιούσα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού.

Όπως υποστήριξε, «η επιτροπή δεν λειτουργεί σωστά, συνήθως περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και αυτά που λέει δεν γίνονται πράξη».

Όπως σημείωσε ο κ. Κώτσος οι τιμές της βενζίνης έχουν φθάσει στα υψηλοτέρα από ποτέ επίπεδα, πότε με τη δικαιολογία των υψηλών διεθνών τιμών και πότε λόγω της ισοτιμίας ευρώ -δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά είχε διαμορφωθεί από το 1,74 και φθάνει ακόμα και το 1,85 ευρώ.

«Νομίζομε ότι οι τιμές που βιώνομε σήμερα είναι εξωπραγματικές είναι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/160846/mono-enas-stous-deka-foularei-to-autokinito/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου