!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

0 Πορτογαλία-Ελλάδα: Το πρώτο κλάμα

Σαν σήμερα (12-6-2011) πριν από επτά χρόνια η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα του EURO 2004 νίκησε την οικοδεσπότρια Πορτογαλία με 2-1 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση (video&photos).
σκορ
    Πότε πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια; Πότε ήταν που οι πλατείες σε όλη την Ελλάδα και το κέντρο της Αθήνας είχαν γεμίσει με Έλληνες και Κύπριους που βγήκαν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του EURO;

    Σήμερα, δυστυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι έχουν βγει στις πλατείες να διαμαρτυρηθούν για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται σε λίγο καιρό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
     
    Εμείς ωστόσο θα μείνουμε στα ευχάριστα, τότε που η παρέα του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Άγγελου Χαριστέα, του Μιχάλη Καψή, του Γιώργου Καραγκούνη και των άλλων παιδιών μας έκανε να μην σηκωνόμαστε από τη θέση μας μπροστά από την τηλεόραση.

    Πριν από επτά ολόκληρα χρόνια λοιπόν η Ελλάδα στο εναρκτήριο παιχνίδι για το EURO 2004 με αντίπαλο την Πορτογαλία έκανε τη πρώτη της νίκη με 2-1 και άνοιξε το δρόμο για πρόκριση στην επόμενη φάση.

    Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Γιώργο Καραγκούνη να σκοράρει με δυνατό σουτ στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από λάθος του Πάουλο Φερέιρα στη μεσαία γραμμή.

    Η συνέχεια ακόμα καλύτερη. Ο Γούρκας Σεϊταρίδης μπήκε από τα δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή των Πορτογάλων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με φόρα ανέτρεψε τον Έλληνα άσο. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Άγγελος Μπασινάς στο 51ο λεπτό, κάνοντας το σκορ 2-0.

    Οι Πορτογάλοι μείωσαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως το... καλό είχε γίνει και περισσότεροι από 3.500 Έλληνες στις κερκίδες αποφάσισαν πως εκείνο το καλοκαίρι θα το πέρναγαν στην Πορτογαλία. 

    Η πορεία της Ελλάδας στο Euro από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος


     


    (Ο Γιώργος Καραγκούνης κάνει το 1-0 στο 7ο λεπτό)



    (Ο Άγγελος Μπασινάς το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι)

    spor24.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου