!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

0 Οι 10 πιο Θανατηφόρες Ασθένειες...

Κάποιες από τις εικόνες είναι σκληρού περιεχομένου! Ένα από τα πιο τραγικά  της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η πιθανότητα να νοσήσουν από ασθένειες με υψηλό ποσοστό νοσηρότητας και θνησιμότητας. Εδώ είναι λίστα με τις 10 πιο θανατηφόρες ασθένειες που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος...






 AIDS: 25 εκατ. άνθρωποι από το 1981 έως σήμερα

Το AIDS είναι ένα μείγμα από μολύνσεις και επιπλοκές ως αποτέλεσμα της προοδευτικής βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος που προκαλείται από τον ιό HIV. Το AIDS πλέον θεωρείται μια πανδημία.





Γρίπη: 36.000 θανάτους ετησίως

Η ετήσια γρίπη, είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από τον ιό της γρίπης.Η μετάδοση της νόσου γίνεται από αέρος και μέσω της φυσικής επαφής.








 Ισπανική Γρίπη, 1918-19: 100 εκατομμύρια θανάτους

Η πανδημία γρίπης που συνέβη το 1918 έχει κατηγοριοποιηθεί ως μια γρίπη η οποία προκλήθηκε από το στέλεχος του ιού της γρίπης Α με υπότυπο Η1Ν1.








Βουβωνική πανώλη: 250 000 000 θανάτους

Αυτό το ξέσπασμα της νόσου οφείλεται κυρίως τους ψύλλους και τα τρωκτικά που έχουν μολυνθεί με Xenopsylla cheopsis. Οι άνθρωποι μολύνθηκαν μετά το τσίμπημα ψύλλων και το δάγκωμα τρωκτικών.







Η ελονοσία: 2,7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως

Η ελονοσία είναι μια μεταδοτική ασθένεια που μεταδίδεται από φορείς. Ο αιτιολογικός παράγοντας είναι το πρωτοζωικό παρασιτο. Πρόκειται για μια κοινή ασθένεια στις τροπικές περιοχές και υπο-τροπικές περιοχές.





Έμπολα: 160.000 θάνατοι από το 2000 έως σήμερα

Ο ιός Έμπολα απομονώθηκε πρώτη φορά το 1976 από τη διπλή εστία που εμφανίστηκε στο Ζαΐρ και το Σουδάν. Είναι μια ζωονόσος που επηρεάζει τους πιθηκους όσο και τον άνθρωπο.






Η χολέρα: 12.000 θάνατοι από το 1991 έως σήμερα

Η χολέρα ή ασιατικό είναι ένα πολύ σοβαρό είδος πάθησης που προκαλείται από τον ιό χολέρα Vibrio. Ο τρόπος μετάδοσης είναι από την κατάποση μολυσμένων τροφίμων και νερού.






Η Ευλογιά: Πληθυσμός πτώση από 12 εκατομμύρια σε 235.000

Η ευλογιά είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική ιογενής νόσος που έχει δύο παραλλαγές. Η V major παραλλαγή έχει 35% ποσοστό θνησιμότητας, ενώ η λιγότερο επικίνδυνη V minor έχει κληθεί σε 1% ποσοστό θνησιμότητας.






Πολιομυελίτιδα: 10.000 θάνατοι από το 1916 έως σήμερα

Πολιομυελίτιδα ή παιδική παράλυση είναι μια ιογενής νόσος που μεταδίδεται μέσω των κοπράνων.









Φυματίωση: 75 εκατομμύρια θανάτους

Η φυματίωση είναι απειλητική για τη ζωή, εάν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και κυρίως για τους ηλικιωμένους, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η ασθένεια έχει οδηγήσει σε περίπου 100 εκατομμύρια θανάτους στον 20ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου