!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

0 Διαπλανητικά ταξί ετοιμάζει η NASA



Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται πλέον το εμπορικό ταξίδι στο διάστημα, αφού η NASA...
παρέδωσε το ποσό των 270 εκατ. δολαρίων, σε εταιρίες οι οποίες θα κατασκευάσουν τα διαστημόπλοια – ταξί.

Πλέον, οι αστροναύτες θα πραγματοποιούν πτήσεις προς το διάστημα με ιδιωτικά διαστημόπλοια, αφού όπως έχει ανακοινώσει προτίθεται να βγάλει αρκετά …διαστημόπλοιά της στη «σύνταξη».
Για αυτό το λόγο, έχει ήδη μισθώσει τέσσερις ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να τη βοηθήσουν στα τελικά στάδια των διαστημόπλοιων – ταξί.

Η “Space exploration Technologies”, η οποία παρουσίασε πρόσφατα τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 75 εκατ. Δολαρίων, ενώ η Blue Origin, υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 22 εκατ. δολαρίων.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου οι εταιρίες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για τα διαπλανητικά ταξί που κατασκευάζονται.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ανάπτυξης διαστημικών πτήσεων της NASA, Philip McAlister, τόνισε: «Ελπίζουμε σύντομα να δούμε εμπορικές πτήσεις προς το διάστημα, να αποτελούν μια κερδοσκοπική εμπορική επιχείρηση, μεταφέροντας το ευρύ κοινό σε μέρη που κάποτε φάνταζαν απίθανα για επίσκεψη.

Έχοντας ξοδέψει πολλά χρήματα και περισσότερο χρόνο, έχω την πεποίθηση πως οι αμερικανικές εταιρίες θα μπορέσουν να κατασκευάσουν ασφαλή αξιόπιστα και οικονομικά μέσα μεταφοράς για το διάστημα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου