!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

0 O Mulatu Astatke έρχεται στην Ελλάδα


Ο σημαντικότερος εν ζωή Αφρικανός μουσικός της jazz καταφτάνει στην Ελλάδα με νέα 7μελή μπάντα και νέες συνθέσεις, για δύο βραδιές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011





Ο Mulatu Astatke, ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης από την Αφρική, θα βρεθεί για δύο συναυλίες στη χώρα μας, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του με τίτλο «Steps Ahead», την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Principal Club της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 16 Απριλίου στο Fuzz Club.

Ο Mulatu θα παρουσιάσει καινούρια κομμάτια από τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο «Mulatu Steps Ahead» αλλά και νέες συνθέσεις και αγαπημένες μελωδίες.

Ο δημιουργός της ethio-jazz, με κορυφαίες συνεργασίες όπως με τον Duke Ellington και την Either Orchestra και εμπνευστής πολλών καλλιτεχνών, όπως ο Damian Marley, παρουσιάζει για άλλη μια φορά τον ήχο του μέσα από μία διαδρομή γεμάτη ακουστικές ενορχηστρώσεις και μελωδική jazz.

Στη σκηνή θα τον πλαισιώσουν κορυφαίοι μουσικοί της jazz από Ευρώπη και Αφρική, όπως o σαξοφωνίστας James Arben των Heliocentrics, ο περιζήτητος ντράμερ Tom Skinner (με συνεργασίες με Jade Fox, Neil Cowley Trio, Shabaka Hutchings, κ.ά.), ο Byron Wallen (ένας από τους σημαντικότερους τρομπετίστες της παγκόσμιας jazz σκηνής) και ακόμα τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί, τους οποίους ο Mulatu Astatke διάλεξε προσωπικά για την περιοδεία του.

Τη βραδιά της Αθήνας θα ανοίξει το ελληνικό nu-jazz κουαρτέτο Jan Van De Engel.

Πληροφορίες: Principal Club, Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Χαλκιδικής) 2 χλμ. μετά την αερογέφυρα του Αεροδρομίου, 2310-428088 / Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος. Εισιτήρια Θεσσαλονίκη 25 ευρώ, Αθήνα 30 ευρώ.


Πηγη...
http://www.clickatlife.gr/story/geusi/o-mulatu-astatke-erxetai-stin-ellada?id=1957082

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου