!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

0 Αpple-Samsung: Στα δικαστήρια για αντιγραφή των iPhone και iPad





Η αμερικανική εταιρία Apple κατέθεσε αγωγή κατά της νοτιοκορεατικής Samsung Electronics, κατηγορώντας της ότι η σειρά Galaxy των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών-ταμπλετών της τελευταίας περιλαμβάνει σε σημαντικό βαθμό αντιγραφές χαρακτηριστικών και λειτουργιών των προϊόντων iPhone και iPad της πρώτης.

Η Samsung είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο κατασκευάστριες smartphones, ενώ παράλληλα κερδίζει συνεχώς έδαφος και στα tablets, όπου θεωρείται ο κυριότερος ανταγωνιστής της Apple, αν και ακόμα απέχει πολύ για να καλύψει την «ψαλίδα» που την χωρίζει από την αμερικανική εταιρία, η οποία έχει -με διαφορά- το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς διεθνώς.


Οι συσκευές Galaxy «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, διαφορετικό από το λειτουργικό της Apple, όμως, σύμφωνα με την αγωγή της τελευταίας, η Samsung έχει αντιγράψει δεκάδες άλλα χαρακτηριστικά, όπως την εμφάνιση των εικονιδίων της οθόνης. Η Apple κατηγορεί την κορεατική εταιρία ότι έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της. Η Samsung, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει στην αγωγή της Apple «μέσω των κατάλληλων νομικών μέτρων για να προστατεύουμε την πνευματική ιδιοκτησία μας».

Στο «μέτωπο» της αγοράς, η κορεατική εταιρία, για να ανταγωνιστεί καλύτερα την Apple, ανασχεδίασε μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες τη νέα της ταμπλέτα των 10,1 ιντσών, που είχε παρουσιάσει μόλις τον Φεβρουάριο, ώστε να την κάνει την πιο λεπτή στην κατηγορία της, απαντώντας έτσι άμεσα στην πρόκληση του νέου λεπτότερου iPad 2. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η Samsung, που ουσιαστικά αποτελεί τον μόνο μέχρι στιγμής πραγματικό ανταγωνιστή της Apple στους υπολογιστές-ταμπλέτες, δεν σκοπεύει να παραχωρήσει το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς στην αμερικανική εταιρία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τη νέα «κόντρα» των δύο εταιριών, σε άλλους τομείς συνεργάζονται! Η Apple ήταν, το 2010, ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Samsung μετά την ιαπωνική Sony, καθώς αγόρασε από την κορεατική εταιρία κυρίως ημιαγωγούς, αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αγωγές μεταξύ εταιριών για τις «πατέντες» στα κινητά τηλέφωνα, ιδίως τα «έξυπνα», είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Για παράδειγμα, η Nokia έχει μηνύσει την Apple, η οποία, με τη σειρά της, έχει μηνύσει την ταϊβανέζικη HTC.
πηγη:www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου