!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

0 Texas Holde'm ! Τα βασικα πριν βαλεις την πολυαγαπημενη σου πιστωτικη στον κυβερνοχωρο!

Έχεις ακούσει πολλά για το πόκερ και μαθαίνεις ότι πολλοί παίζουν πόκερ στο ίντερνετ. Θέλεις να το δοκιμάσεις, αλλά στο μυαλό σου γεννώνται πολλές απορίες και σκέψεις. Εδώ θα απαντηθούν οι πιο βασικές απορίες που έχουν όσοι καταπιάνονται για πρώτη φορά με το online πόκερ.

Α. Τρία βήματα για να ξεκινήσεις να παίζεις

Βήμα 1: Επέλεξε εταιρεία
Βήμα 2: Άνοιξε λογαριασμό (προφίλ)

Ανοίγεις λογαριασμό στην εταιρεία που επέλεξες, εισάγoντας τα πραγματικά σου στοιχεία. Μην φοβάσαι να δηλώσεις τα πραγματικά σου στοιχεία, γιατί εάν δηλώσεις ψευδή, είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στις συναλλαγές σου. Κατά τη διαδικασία εγγραφής, θα επιλέξεις ένα όνομα για να εμφανίζεται όταν παίζεις (username) και κάποιον κωδικό πρόσβασης (password). Σημείωσέ τα σε ασφαλές μέρος και μην τα γνωστοποιείς σε κανέναν. Είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε δραστηριότητα στον λογαριασμό σου. Στη συνέχεια κατεβάζεις στον υπολογιστή σου (download) το ειδικό λογισμικό της εταιρείας που επέλεξες, το οποίο είναι δωρεάν και ασφαλές για τον υπολογιστή σου. Ακολουθείς τις οδηγίες εγκατάστασης και σε λίγο είσαι στο lobby της online αίθουσας και επιλέγεις τι θέλεις να παίξεις.
Βήμα 3: Ξεκίνα να παίζεις με εικονικά χρήματα

Βρες τον τομέα της αίθουσας με τα εικονικά χρήματα (play money) και προπονήσου εκεί. Εξοικειώσου με το περιβάλλον και με τα διαδικαστικά. Παίζοντας με εικονικά χρήματα μπορείς να μάθεις πολύ γρήγορα το παιχνίδι, με μηδενικό κόστος. Είναι πολύ σημαντικό να μείνεις στα εικονικά χρήματα για κάποιο διάστημα, ώστε να συνηθίσεις τα γραφικά, τις διαδικασίες, τις κινήσεις και τα παιχνίδια. 
Β. Κοινές ερωτήσεις και σκέψεις

1. Σκέφτεσαι ότι δεν είναι «καθαρό» το παιχνίδι;

Όταν μιλάμε για εταιρείες που βρίσκονται χρόνια στο χώρο, ναι το παιχνίδι είναι καθαρό και το δίκαιο του μοιράσματος των φύλλων, ελέγχεται από ειδικούς ανεξάρτητους οργανισμούς. Τα κέρδη των εταιρειών προέρχονται από αυτό που λέγεται «rake» (γκανιότα ή πρόσοδος). Από τα μεγαλύτερα όπλα των εταιρειών, είναι το αδιάβλητο του παιχνιδιού και εάν αυτό πληγεί, η εταιρεία καταστρέφεται.

2. Σκέφτεσαι να χρηματοδοτήσεις τον λογαριασμό σου για να παίξεις με αληθινά χρήματα;

Εάν χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα στα μαγαζιά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι να δηλώσεις τα στοιχεία της και στο διαδίκτυο. Είναι η ίδια διαδικασία. Εάν παρ’όλα αυτά προτιμάς άλλους τρόπους κατάθεσης, οι εταιρείες έχουν πάντα και εναλλακτικούς τρόπους. Μερικές άλλες λύσεις είναι:

- εταιρείες του διαδικτύου, οι οποίες λειτουργούν σαν ηλεκτρονικά πορτοφόλια (e-wallets). Μεταφέρεις χρήματα στον λογαριασμό σου σε αυτές και από εκεί τα διαχειρίζεσαι χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις την κάρτα σου σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά. Τα πιο δημοφιλή e-wallets, είναι τα εξής: Moneybookers, Neteller, Paypal.
- προπληρωμένες κάρτες οι οποίες πωλούνται και σε περίπτερα
- προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες τραπεζών.
- τραπεζικό έμβασμα, που είναι και η πιο χρονοβόρος διαδικασία

3. «Είμαι καινούργιος παίκτης. Έχω ελπίδες να κερδίσω;»

Ναι! Είναι τόσοι πολλοί οι νέοι παίκτες στις αίθουσες, που ευκαιρίες για κέρδη υπάρχουν για όλους. Το βασικό όμως είναι να ξεκινήσεις να παίζεις στα σωστά χρηματικά όρια (stakes). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά το ποσό που έχεις διαθέσιμο για το πόκερ.

4. Ποια η διαφορά των cash games (παιχνίδια με μετρητά) και των τουρνουά;

Στα cash games επιλέγεις εσύ ποια στιγμή θέλεις να παίξεις, σε ποιο τραπέζι θέλεις να καθίσεις και με πόσα χρήματα. Μπορείς να σηκωθείς από το τραπέζι και να φύγεις, όποια στιγμή επιθυμείς, ακόμα και μετά από μία μόλις παρτίδα. Τα τραπέζια των cash games, χωρίζονται ανάλογα με τα ελάχιστα πονταρίσματα σε αυτά. Η γκάμα τους ξεκινάει από $0,01/$0,02 (small blind $0,01 και big blind $0,02) και μπορεί να φτάσει μέχρι και $500/$1000.

Τα τουρνουά είναι διαγωνισμοί εξόντωσης. Ο κάθε παίκτης καταβάλει το ίδιο ποσό με τους υπόλοιπους υποχρεωτικά. Όλοι θα ξεκινήσουν το τουρνουά με προκαθορισμένο αριθμό μαρκών (chips) στην κατοχή τους, χωρίς να έχουν κάποια πραγματική αξία. Οι μάρκες αυτές λειτουργούν σαν πόντοι μέτρησης και δεν είναι εξαργυρώσιμες σε κανένα σημείο. Οι παίκτες παίζουν μέχρι να χάσουν τις μάρκες τους και το τουρνουά τελειώνει όταν μείνει ένας παίκτης με όλες τις μάρκες στην κατοχή του. Το ελάχιστο ποντάρισμα αυξάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ανάλογα με το σημείο του τουρνουά που χάνει τις μάρκες του ο καθένας, παίρνει και μια τελική θέση κατάταξης. Οι πρώτες θέσεις της κατάταξης κερδίζουν χρηματικά έπαθλα και όσο πιο ψηλά τερματίσει κάποιος τόσο μεγαλύτερο είναι το έπαθλό του.

Γ. Βασικές συμβουλές διαχείρισης χρημάτων στα cash games

1. Εκεί που σηκώνει το πορτοφόλι σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νέοι παίκτες και πιθανότατα θα κάνεις και εσύ μέχρι να το μάθεις, είναι να επιλέγουν να παίξουν σε όρια που δεν σηκώνει το πορτοφόλι τους, με στόχο το μεγάλο κέρδος. Όταν θα δεις τραπέζι με ελάχιστο ποντάρισμα το ένα δολάριο, αυτό ίσως σου φανεί μικρό ποσό. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι σε αυτά τα τραπέζια υπάρχουν και επαγγελματίες παίκτες, αφού μπορεί σε λίγη ώρα να χάσει κάποιος και 500 και 1000 δολάρια σε αυτά τα τραπέζια!

2. No Limit vs Fixed Limit

Εάν παίζεις για πρώτη φορά με πραγματικά χρήματα και θέλεις να παίξεις No Limit (χωρίς όριο στο ποντάρισμα) προτίμησε τα τραπέζια με ελάχιστα πονταρίσματα (blinds) $0,05/$0,10 το πολύ! Το ανώτατο όριο χρημάτων που μπορείς να φέρεις σε αυτά είναι τα $10 και επειδή το τραπέζι είναι χωρίς όριο στο ποντάρισμα, μπορείς να τα ποντάρεις όλα ανά πάσα στιγμή! Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε πονταρίσματα για όλο το ποσό που έχει μπροστά του ο παίκτης.

3. 60 με 100 φορές το maximum buy in

Όσο μικρό κι αν σου φαίνεται το ελάχιστο ποντάρισμα ενός τραπεζιού, θυμήσου ότι αυτό πολλαπλασιάζεται επί 100 για να δεις με πόσα χρήματα μπορούν να καθίσουν οι παίκτες σε αυτό (maximum buy in). Ένας ασφαλής κανόνας διαχείρισης των χρημάτων, επιβάλει να έχουμε διαθέσιμα για το πόκερ τουλάχιστον 60 με 100 φορές το maximum buy in του τραπεζιού ή το buy in του τουρνουά που θέλουμε να παίξουμε. 

πηγη Men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου