!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

0 Τεχνητό σύννεφο στο Καταρ!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κατάρ ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν τεχνητά σύννεφα για να κάνουν τη ζωή παικτών και θεατών πιο ευχάριστη κατά τους καυτούς μήνες που αναμένεται να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022.
Με θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι  ηλιακά φορτιζόμενες κλιματιστικές μονάδες του σταδίου δεν κρίνονται επαρκείς, επομένως, έπρεπε να αναζητηθεί μια επιπρόσθετη λύση. Και αυτή είναι η δημιουργία των τεχνητών νεφών, τα οποία κοστολογούνται -έκαστο- στα $500,000 (περίπου 350.000 ευρώ).

Ο Saud Abdul Ghani, υπεύθυνος του τμήματος Μηχανολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου του Κατάρ, αναφέρει ότι τα σύννεφα αποτελούνται από αέριο ήλιο και μια ελαφριά δομή άνθρακα και τροφοδοτούνται από τέσσερις κινητήρες ηλιακής ενέργειας. Και το πιο συναρπαστικό: θα μετακινούνται πάνω από το στάδια μέσω remote control…
Το Κατάρ ανέλαβε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο του 2010, υπερνικώντας τις συμμετοχές της Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και ΗΠΑ.




(πηγη: www.extratech.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου