!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

0 3:30’’ τρόμου για τους επιβάτες του Airbus A330 της Air France.

ΦΩΤΟ REUTERS

Τόσο κράτησε η βουτιά θανάτου του μοιραίου Airbus της Air France, αποκαλύπτουν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.

Η κάθοδος του αεροπλάνου διήρκεσε 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν αγγίξει την επιφάνεια του Ατλαντικού ωκεανού ανακοίνωσε το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων.

Σύμφωνα με το BEA, που είναι αρμόδιο στη Γαλλία για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων, ο ένας από τους πιλότους δήλωσε σχεδόν δυόμισι λεπτά πριν σταματήσουν οι καταγραφές στα μαύρα κουτιά: «δεν έχουμε καμιά ένδειξη που να είναι έγκυρη».

Ο κυβερνήτης, ο οποίος είχε φύγει από το πιλοτήριο για να αναπαυθεί λίγο πριν από τα πρώτα συμβάντα, είχε επιστρέψει στο πιλοτήριο όπου βρίσκονταν οι δύο συγκυβερνήτες του ένα λεπτό πριν από τη συντριβή.

Οι πιλότοι του αεροπλάνου είχαν προειδοποιήσει ότι θα έμπαιναν σε ζώνη ισχυρών αναταράξεων και είχαν διαπιστώσει μια δυσλειτουργία στα δεδομένα, ιδιαίτερα σ' αυτά για την ταχύτητα, ακριβώς πριν σταματήσουν οι καταγραφές στα μαύρα κουτιά.

Οι πιλότοι έβλεπαν να εμφανίζονται δύο διαφορετικές ενδείξεις ταχύτητας επί λίγο λιγότερο από ένα λεπτό, η μία από τις οποίες έδειχνε απότομη μείωση της ταχύτητας, συνεχίζει το BEA.

Ένας από τους πιλότους είχε προειδοποιήσει το πλήρωμα ότι θα έμπαιναν σε μια ζώνη ισχυρότερων αναταράξεων σχεδόν οκτώ λεπτά πριν από το τέλος των καταγραφών στα μαύρα κουτιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το BEA ανακοίνωσε πάντως ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εντοπισθούν τα αίτια της συντριβής και ότι μια πληρέστερη έκθεση θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου