!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

0 Στήριξη στην Ελλάδα από την αμερικανική κυβέρνηση

«Η χώρα δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει»

Στήριξη στην Ελλάδα από την αμερικανική κυβέρνησηΣτήριξη στην Ελλάδα παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει.

«Το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Αθήνας ένα σταθμισμένο πακέτο μέτρων», είπε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάελ Μπράιναρντ, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Όλα συνηγορούν στη συνέχιση της στήριξης στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης», είπε η αμερικανίδα υφυπουργός που βρέθηκε για συνομιλίες στο Βερολίνο.

Η κ. Μπράιναρντ εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στην πορεία της. «Ως εκ τούτου έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι τα προβλήματα παραμένουν διαχειρίσιμα», πρόσθεσε. Κατά την άποψή της, σε σύγκριση με το μέγεθος της Ευρωζώνης, οι προκλήσεις παραμένουν σε διαχειρίσιμο πλαίσιο.

Η κ. Μπράιναρντ απέφυγε πάντως να δεσμευτεί, αν η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε επιμήκυνση ή σε διεύρυνση της βοήθειας προς την Ελλάδα, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας για την αποτίμηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Η αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών αντέκρουσε σθεναρά κάθε σύγκριση του ελλείμματος της Ελλάδας με το έλλειμμα των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους ευρωπαίους εταίρους.

www.newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου