Κατάληψη του Μεγάρου ΟΤΕ από συνδικαλιστές



Την αντίδρασή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει το επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΤΕ, που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο, εκφράζουν συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του μεγάρου του ΟΤΕ.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν καταλάβει την είσοδο που οδηγεί στο μέγαρο, ενώ κατά διαστήματα έκοψαν την κίνηση στην Κηφισίας, με αποτέλεσμα να έχει ήδη κλείσει η λεωφόρος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο του ΟΤΕ να μην μπορούν να μεταβούν στα γραφεία τους για να εργαστούν. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 24ωρες απεργίες.

Την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ. Επίσης ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΤΟΕ θα συμμετάσχουν στο πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας κατέρχονται οι δικαστικοί υπάλληλοι, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στα κτίρια των διοικήσεων, πραγματοποίησαν υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει και για την Τρίτη 31/5/2011, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Επίσης, στις 4/6/2011 θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
ant1online.gr