!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

0 Αποφυλακίζεται ο Στρος Καν, αλλά με αυστηρότατους όρους


Δεκτό έκανε ο (άνδρας αυτή τη φορά) δικαστής την αίτηση αποφυλάκισης του Ντομινίκ Στρος Καν, ωστόσο τρόπος του λέγειν είναι αυτή η αποφυλάκιση, αφού για να συμβεί αυτό τέθηκαν αυστηρότατοι περιοριστικοί όροι. Συγκεκριμένα, για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, έως ότου διεξαχθεί η δίκη, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ θα βρίσκεται σε κατοίκον περιορισμό και με διαρκή ηλεκτρονική παρακολούθηση, φορώντας δηλαδή το ειδικό βραχιολάκι που θα καταγράφει κάθε του κίνηση. Ακόμα, έξω από το σημείο που θα βρίσκεται ο Στρος Καν θα υπάρχει επί 24ωρου βάσεως ένοπλος φρουρός. Τέλος, τέθηκε υψηλότατη χρηματική εγγύηση λυψους (κρατηθείται) έξι εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία το ένα εκατομμύριο σε μετρητά και τα υπόλοιπα πέντε με υποθήκευση για ασφάλεια.


Ο δημόσιος κατηγορος ζήτησε πάντως να μην γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης και αμέσως μετά εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθώς επέμεινε ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν είναι ύποπτος διαφυγής από την χώρα και κατηγορείται για βαρύτατα αδικήματα για τα οποία θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή. Αυτά είναι, λοιπόν, τα καλά νέα για τον Στρος Καν. Γιατί το κακό είναι ότι παραπέμπεται κανονικά σε δίκη και για τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες, θα είναι ένας "ελεύθερος φυλακισμένος". Ο Στρος Καν υποχρεώθηκε να παραδώσει διαβατήρια και λοιπά ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να διασφαλιστεί και με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα μπορεί να φύγει από τη Νέα Υόρκη και την χώρα.

Πιο πριν, οι 16 ένορκοι ανακοίνωσαν την  απόφασή τους να προχωρήσουν σε δίκη, ασκώντας ουσιαστικά δίωξη για επτά συνολικά αδικήματα (μεταξύ των οποίων απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση και ομηρία). Κάποιες κατηγορίες από αυτές, μάλιστα, τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης ως και 25 ετών. Όπως γίνεται αντιληπτό, επισπεύτηκαν οι σχετικές διαδικασίες, καθώς η απόφαση για το ζήτημα της παραπομπής ή όχι σε δίκη αναμένονταν την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου, η οποία ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους, παραβρέθηκε και η σύζυγός του Αν Σινκλερ (που φορούσε μάλιστα σκούρα χρώματα) καθώς και μία από τις κόρες του. Ακόμα δεν έχουν διαρρευσει φωτογραφίες ή πλάνα από την διαδικασία, σε αντίθεση με εκείνην της περασμένης Δευτέρας που έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου