!--COMMENT-BUBBLES-STARTS-->

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

0 Έρευνες για ηλεκτρονικό «σκονάκι»

Έρευνες για ηλεκτρονικό «σκονάκι»Ομαδικό «σκονάκι» με τη βοήθεια φροντιστών στις Πανελλαδικές ερευνούν η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, καθώς μαθητής πιάστηκε να λαμβάνει sms από το φροντιστήριο όπου φοιτούσε με τις απαντήσεις θεμάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ηλεκτρονική αντιγραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από περιστατικό που καταγράφηκε στις 18 Μαΐου με μαθητή κατά την εξέταση το μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10:04 εκείνης της ημέρας, ο συγκεκριμένος μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι. Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν κινητό τηλέφωνο. Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα των εξετάσεων. Όταν ρωτήθηκε ο μαθητής από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο, στο οποίο φοιτούσε. Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του εξεταστικού κέντρου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα. Την Παρασκευή κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Όπως διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, δεν πρόκειται για διαρροή θεμάτων, διότι ούτως ή άλλως στις 09.30, μισή ώρα μετά την έναρξη των εξετάσεων, τα θέματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Εκείνο που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν έχουν δοθεί απαντήσεις θεμάτων και σε άλλους μαθητές του φροντιστηρίου που υπολογίζονται σε τριακόσιους. Για να διαπιστωθεί αυτό, όμως, κατάσχονται τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία θα ερευνηθούν, καθώς όπως έγινε γνωστό θα ζητηθεί από τον εισαγγελέα άρση απορρήτου.

Το γραπτό του μαθητή που επεχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή μηδενίστηκε. Δικογραφία σχηματίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου